• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

29/10/2018

Σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας , ξεκινά Πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας, στην Πνοή Αγάπης. Στο Πρόγραμμα παρέχονται ατομικές συνεδρίες ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο του καρκίνου ή των συνοδών/ φροντιστών τους.

Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία στοχεύει στην βελτίωση της σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής υγείας μέσω της δημιουργικής έκφρασης. Παρέχει ένα πλαίσιο στήριξης και ανακούφισης. Οι συμμετάσχοντες μέσα από την επαφή με τα υλικά της τέχνης και την ελεύθερη εικαστική γραφή, δημιουργικά εκφράζουν, μοιράζονται και διαχειρίζονται συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν το βίωμα της ασθένειας. Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και εμπλουτίζει την επίγνωση. Οι εικαστικές γνώσεις και το ταλέντο στην ζωγραφική δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η εικαστική έκφραση αναπτύσσεται μέσα από την χαλάρωση, την συγκέντρωση και τον αυθορμητισμό.

Οι συνεδρίες θα γίνονται στα πλαίσια της συμφωνίας της Πνοής Αγάπης και του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας με την εκπαιδευόμενη Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια κα Ελίζα Ιατρίδου.


Θεραπευτικός στόχος της κάθε συνεργασίας είναι η υποστηρικτική, ανακουφιστική φροντίδα και η ψυχική ενδυνάμωση που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η διάρκεια των συνεδριών είναι μία ώρα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο

στο τηλέφωνο: 210 64 25 958

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 10:00 – 14:00.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com