• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Εκπαίδευση Νέων Εθελοντών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 8η Νοεμβρίου 2018 το σεμινάριο εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών με θέμα 

"Επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων" 

Η εξαιρετική παρουσίαση της Καθηγήτριας Κοινωνικής Ψυχολογίας κας Αλεξάνδρας Βασιλείου συνέβαλλε ουσιαστικά σε μια επικοδομιτική προσέγγιση στο θέμα της επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων στο χώρο του Εθελοντισμού.

 

____________________________________________________________________________________________________________________

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Για 11η συνεχή χρονιά η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διοργανώνει εβδομαδιαίο σεμινάριο με θέμα «Βασικές Αρχές στην Ανακουφιστική Φροντίδα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ιερείς και διοικητικούς. 

Διάρκεια σεμιναρίου απο 8 έως 12 Απριλίου 2019.

Θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

 

________________________________________________________________________________________________________________

 

Νεά Ομάδα Κολλάζ - Απώλεια, Πένθος

01/11/2018

Μετά την πετυχημένη πορεία της πρώτης ομάδας, ανακοινώνουμε τη δημιουργία ομάδας κολλάζ στα γραφεία της Πνοής Αγάπης. Η τεχνική του κολλάζ είναι εύκολη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο, δεν είναι ακριβή, και επιτρέπει μεγάλη ελευθερία έκφρασης. Χρειάζεται μόνο μια κόλλα χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και παλιά περιοδικά. Η έκφραση χωρίς λόγια και λέξεις, μέσα από εικόνες, χρώματα, σύμβολα επιτρέπει την βαθύτερη εξωτερίκευση συναισθημάτων, πριν ακόμα φτάσουν στην εκλογίκευση του γραπτού ή προφορικού λόγου.

Έτσι πετυχαίνουμε την έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων (φόβος, θυμός, απελπισία κλπ), με απλό, δημιουργικό και λυτρωτικό τρόπο.
Η ομάδα θα δημιουργεί με συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα, σχετικό με την απώλεια (της ζωής, του συντρόφου, του γονιού, του τρόπου ζωής, της εργασίας κλπ.) και το πένθος (πώς εκφράζεται, στάδια πένθους, το πένθος πριν την απώλεια, το φόβο της αλλαγής κλπ.).

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε διαμένοντες των Ξενώνων, σε ασθενείς και συνοδούς, σε εθελοντές μας εφ’όσον το επιθυμούν και σε ευρύτερο κοινό. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε εβδομάδα και κάθε θέμα αναπτύσσεται σε δύο συναντήσεις. Άρα, θα ήταν καλό, όσοι συμμετέχουν να έρχονται σε δύο τουλάχιστον συνεχόμενες συναντήσεις, ώστε να ολοκληρώνουν ένα θέμα.Τα έργα τους θα τους ανήκουν, και με την άδειά τους θα φωτογραφίζονται για το αρχείο που θα δημιουργηθεί.
Η ομάδα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 άτομα. Η ομάδα θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη μεσημέρι (2:00-3:30μμ) στην αίθουσα «Συνάντηση» στο Σύλλογο ‘Πνοή Αγάπης’, Πουλίου 9, Αμπελόκηποι (μετρό: Αμπελόκηποι).

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Συλλόγου μας στο 2106425958 (10:00 - 14:00).

Ιωάννα Γραικού – Αγγελική Λιανού
Εθελόντριες (Ομάδα της Τέχνης του Ακούειν)

________________________________________________________________________________________________________________________

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com