• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Νεά Ομάδα Κολλάζ - Απώλεια, Πένθος

01/11/2018

Μετά την πετυχημένη πορεία της πρώτης ομάδας, ανακοινώνουμε τη δημιουργία ομάδας κολλάζ στα γραφεία της Πνοής Αγάπης. Η τεχνική του κολλάζ είναι εύκολη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο, δεν είναι ακριβή, και επιτρέπει μεγάλη ελευθερία έκφρασης. Χρειάζεται μόνο μια κόλλα χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και παλιά περιοδικά. Η έκφραση χωρίς λόγια και λέξεις, μέσα από εικόνες, χρώματα, σύμβολα επιτρέπει την βαθύτερη εξωτερίκευση συναισθημάτων, πριν ακόμα φτάσουν στην εκλογίκευση του γραπτού ή προφορικού λόγου.

Έτσι πετυχαίνουμε την έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων (φόβος, θυμός, απελπισία κλπ), με απλό, δημιουργικό και λυτρωτικό τρόπο.
Η ομάδα θα δημιουργεί με συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα, σχετικό με την απώλεια (της ζωής, του συντρόφου, του γονιού, του τρόπου ζωής, της εργασίας κλπ.) και το πένθος (πώς εκφράζεται, στάδια πένθους, το πένθος πριν την απώλεια, το φόβο της αλλαγής κλπ.).

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε διαμένοντες των Ξενώνων, σε ασθενείς και συνοδούς, σε εθελοντές μας εφ’όσον το επιθυμούν και σε ευρύτερο κοινό. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε εβδομάδα και κάθε θέμα αναπτύσσεται σε δύο συναντήσεις. Άρα, θα ήταν καλό, όσοι συμμετέχουν να έρχονται σε δύο τουλάχιστον συνεχόμενες συναντήσεις, ώστε να ολοκληρώνουν ένα θέμα.Τα έργα τους θα τους ανήκουν, και με την άδειά τους θα φωτογραφίζονται για το αρχείο που θα δημιουργηθεί.
Η ομάδα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 άτομα. Η ομάδα θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη μεσημέρι (2:00-3:30μμ) στην αίθουσα «Συνάντηση» στο Σύλλογο ‘Πνοή Αγάπης’, Πουλίου 9, Αμπελόκηποι (μετρό: Αμπελόκηποι).

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Συλλόγου μας στο 2106425958 (10:00 - 14:00).

Ιωάννα Γραικού – Αγγελική Λιανού
Εθελόντριες (Ομάδα της Τέχνης του Ακούειν)

________________________________________________________________________________________________________________________

Έναρξη Προγράμματος Εικαστικής Θεραπείας στην "Πνοή Αγάπης"

29/10/2018

Σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας , ξεκινά Πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας, στην Πνοή Αγάπης. Στο Πρόγραμμα παρέχονται ατομικές συνεδρίες ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο του καρκίνου ή των συνοδών/ φροντιστών τους.

Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία στοχεύει στην βελτίωση της σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής υγείας μέσω της δημιουργικής έκφρασης. Παρέχει ένα πλαίσιο στήριξης και ανακούφισης. Οι συμμετάσχοντες μέσα από την επαφή με τα υλικά της τέχνης και την ελεύθερη εικαστική γραφή, δημιουργικά εκφράζουν, μοιράζονται και διαχειρίζονται συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν το βίωμα της ασθένειας. Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και εμπλουτίζει την επίγνωση. Οι εικαστικές γνώσεις και το ταλέντο στην ζωγραφική δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η εικαστική έκφραση αναπτύσσεται μέσα από την χαλάρωση, την συγκέντρωση και τον αυθορμητισμό.

Οι συνεδρίες θα γίνονται στα πλαίσια της συμφωνίας της Πνοής Αγάπης και του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας με την εκπαιδευόμενη Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια κα Ελίζα Ιατρίδου.


Θεραπευτικός στόχος της κάθε συνεργασίας είναι η υποστηρικτική, ανακουφιστική φροντίδα και η ψυχική ενδυνάμωση που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η διάρκεια των συνεδριών είναι μία ώρα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο

στο τηλέφωνο: 210 64 25 958

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 10:00 – 14:00.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς 11-25 Οκτωβρίου 2016

Μιλώντας για τον καρκίνο στα σχολεία

Η "Πνοή Αγάπης" διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα “Μιλάμε στα παιδιά για τον καρκίνο” διάρκειας 12 ωρών, για  εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με βιωματικό- συμμετοχικό τρόπο οι ενότητες και η μεθοδολογία της σχετικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας που έχει δοκιμαστεί πιλοτικά από μέλη της “Πνοής Αγάπης” σε σχολεία της Αττικής. 

Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com