• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Έναρξη Προγράμματος Εικαστικής Θεραπείας στην "Πνοή Αγάπης"

29/10/2018

Σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας , ξεκινά Πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας, στην Πνοή Αγάπης. Στο Πρόγραμμα παρέχονται ατομικές συνεδρίες ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο του καρκίνου ή των συνοδών/ φροντιστών τους.

Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία στοχεύει στην βελτίωση της σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής υγείας μέσω της δημιουργικής έκφρασης. Παρέχει ένα πλαίσιο στήριξης και ανακούφισης. Οι συμμετάσχοντες μέσα από την επαφή με τα υλικά της τέχνης και την ελεύθερη εικαστική γραφή, δημιουργικά εκφράζουν, μοιράζονται και διαχειρίζονται συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν το βίωμα της ασθένειας. Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και εμπλουτίζει την επίγνωση. Οι εικαστικές γνώσεις και το ταλέντο στην ζωγραφική δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η εικαστική έκφραση αναπτύσσεται μέσα από την χαλάρωση, την συγκέντρωση και τον αυθορμητισμό.

Οι συνεδρίες θα γίνονται στα πλαίσια της συμφωνίας της Πνοής Αγάπης και του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας με την εκπαιδευόμενη Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια κα Ελίζα Ιατρίδου.


Θεραπευτικός στόχος της κάθε συνεργασίας είναι η υποστηρικτική, ανακουφιστική φροντίδα και η ψυχική ενδυνάμωση που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η διάρκεια των συνεδριών είναι μία ώρα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο

στο τηλέφωνο: 210 64 25 958

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 10:00 – 14:00.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς 11-25 Οκτωβρίου 2016

Μιλώντας για τον καρκίνο στα σχολεία

Η "Πνοή Αγάπης" διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα “Μιλάμε στα παιδιά για τον καρκίνο” διάρκειας 12 ωρών, για  εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με βιωματικό- συμμετοχικό τρόπο οι ενότητες και η μεθοδολογία της σχετικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας που έχει δοκιμαστεί πιλοτικά από μέλη της “Πνοής Αγάπης” σε σχολεία της Αττικής. 

Περισσότερα...

Εκπαίδευση νέων εθελοντών

Ο Σύλλογος μας, διοργανώνει κύκλο εκπαίδευσης νέων εθελοντών για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν και να συμμετάσχουν στις δράσεις μας.

Η κατάλληλη εκπαίδευση και η εμψύχωση των εθελοντών μας, εκτός από κοινωνική  αναγκαιότητα για ουσιαστική συμπαράσταση στους ασθενείς και τις οικογένειες τους,  συμβάλει όπως και κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια στον εν γένει πολιτισμό μας.

Θεματολογία εκπαιδεύσεων

 

 - Εθελοντισμός και οι οπτικές του

 

    22/10/2018 ώρα 13.00-15.00

   Ομιλήτρια κα Μαρία Παπακωνσταντίνου

   Δ/ντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Γ.Α.Ο.Α "Ο Αγιος Σάββας"

 

Η προσωπική ανάπτυξη του εθελοντή μέσα από την οριοθέτηση 

  

   01/11/2018 ώρα 15.00-17.30

   Ομιλήτρια κα Αντωνία Κολλιαράκη

   Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου   Λευκωσίας.

 

Επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων

 

   08/11/2018 ώρα 15.00-18.00

   Ομιλήτρια κα Αλεξάνδρα Βασιλείου

   Κοινωνική Ψυχολογία (Ph.D)

 

Σας περιμένουμε !!!!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6425958            

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   www.pnoiagapis.gr & facebook: pnoi agapis

 

____________________________________________________________

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com