• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Ημερίδα γαι Προσεγγίσεις ολοκληρωμένης φροντίδας στο καρκίνο

Στις  ημερίδες του "ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ" στοχεύουμε να παρουσιάζουμε τις σύγχρονες αντιλήψεις για την ολοκληρωμένη φροντίδα του ογκολογικού ασθενή και να αναδεικνύουμε τη συμβολή της στα καλύτερα αποτελέσματα και στην καλύτερη διαχείριση της ασθένειας και των παρενεργειών της.

Αυτή η προσέγγιση της ολιστικής φροντίδας έχει αρχίσει να υλοποιείται με διάφορους τρόπους. Στην Ευρώπη, απαιτείται πλέον πιστοποίηση ISO για την προσφορά υπηρεσιών πόνου στα νοσοκομεία προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής, στην Ελλάδα διαμορφώνεται ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ανακουφιστική φροντίδα, ενώ μια πρωτοβουλία του Bill and Melinda Gates Foundation, σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση, έχει θέμα Design for Health” (Σχεδιασμός για την Υγεία) μια ανθρωποκεντρική, με ενσυναίσθηση, μεθοδολογία για την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας.

 

Στο πλαίσιο της Ημερίδας 2020 θα προβληθεί το έργο και άλλων οργανώσεων και φορέων που συμβάλλουν στη στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους:

 

(α) Το «Κ.Ε.Φ.Ι.» σύλλογος ασθενών που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην παροχή κατ’ οίκον ψυχολογικής υποστήριξης,

 

(β)  Η «Πνοή Αγάπης» που δημιούργησε δύο ξενώνες για την φιλοξενία  ασθενών   και των  οικογενειών τους και

 

          (γ) Το "Κέντρο για την Ερευνα, Εκπαίδευση και Υποστήριξη στη Ψυχοκοινωνική Ογκολογία»    

                 (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας           

     Χώρος Διεξαγωγής: Θέατρο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ,Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή     

      ΣυμμετοχήΗ συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν 

      Στο χώρο πραγματοποιούνται:

    • ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ στο πλαίσιο του προγράμματος της εικαστικής  ψυχοθεραπείας του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ στο Γ.Ο.Ν.Κ. «οι Άγιοι Ανάργυροι» Εύα Γρηγοριάδου, ΕικαστικήΨυχοθεραπεύτρια
    • ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο πλαίσιο του προγράμματος του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ σε συνεργασία με το Eyes of Light και την Δήμητρα Ερμείδου
    • ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος SMOKE FREE GREECE του Ινστιτούτου Δημοσίας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

      Γραμματεία εκδήλωσης: E.T.S. Events & Travel Solutions A.E. Ελευθερίου Βενιζέλου 154, 17122, Νέα Σμύρνη     

 

        Σας περιμένουμε για να ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ σε αυτή την πορεία.

 

 

WEB BANNER PAME MAZI

_______________________________________________________________________________________________________________________

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

 

 

patients in power

 

 

 

 

8 χρόνια. 90 Σύλλογοι Ασθενών. 180 διακεκριμένοι ομιλητές. 2.800 Σύνεδροι. 5.500 θεατές μέσω live streaming. 85.000 views. Είναι προφανές, πως για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, οι συστάσεις περιττεύουν. Για ακόμα μια χρονιά, εκπρόσωποι και stakeholders του κλάδου της Υγείας από όλη την Ελλάδα, θα δώσουν το παρόν στο ετήσιο συνέδριο Patients in Power στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την  Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη συζήτηση εκπροσώπων των Συλλόγων με την πολιτική ηγεσία του κλάδου της Υγείας, αναφορικά με καθημερινά θέματα και δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Με την πρώτη ενότητα να τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο ενός δημοκρατικού διαβουλευτικού προσχεδίου υγείας, η δεύτερη ενότητα θα επικεντρωθεί στα πάγια δικαιώματα που εκείνος έχει στον τομέα της υγείας, όπως την αξιοπρέπεια και την ψυχική υγεία. Το λόγο θα πάρουν εκπρόσωποι Συλλόγων, οι οποίοι θα αναφερθούν στο δικαίωμα του ασθενούς στην ψυχική υγεία, σε σύγχρονες  μεθόδους αναφορικά με την κατ’ οίκον νοσηλεία, καθώς και στο εθνικό σχέδιο υγείας για παροχή ανακουφιστικής φροντίδας. 

Στην τρίτη ενότητα θα τεθεί επί τάπητος το φλέγον θέμα για τη ζωή πολλών ασθενών, που δεν είναι άλλο από τις μεταμοσχεύσεις, ενώ η τέταρτη ενότητα θα εξετάσει το δικαίωμα των ασθενών στην καινοτομία και στην ταχύτερη πρόσβασή τους σε νέα φάρμακα, συνδέοντάς το άμεσα με την ανάγκη ανάπτυξης κλινικών μελετών στη χώρα μας. 

Η πέμπτη και τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, θα έχει ως θεματική τη σημασία επικοινωνίας στο χώρο της Υγείας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα εκείνη μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRΜΑ Innovation Forum (PiF). 

Στο συνέδριο θα συμμετέχει με ομιλία και η Κοινωνική Λειτουργός του συλλόγου μας και Υπεύθυνη Ξενώνων «Ιωάννης Δ. Κριτικός» & «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» κα Πένη Λιακοπούλου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ  https://www.patientsinpower.gr/agenda/

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8η ΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΗΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ"

canvas

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο Ινστιτούτο Παστέρ, που είναι και συνδιοργανωτής των εν λόγω ημερίδων. Οι σπάνιες παθήσεις, που έχουν ήδη ξεπεράσει τις επτά χιλιάδες, βρίσκονται τελευταία ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Οι σπάνιοι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που εστιάζονται ειδικά στη διάγνωση αλλά και στην αντιμετώπιση στα νοσοκομεία, αλλά πάνω από όλα στη θεραπευτική αγωγή. Συγκεκριμένα ο τίτλος της είναι "Σπάνιος σημαίνει μοναδικός - Μια ξενάγηση στον κόσμο των σπάνιων παθήσεων"

Η εν λόγω ημερίδα σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία και λόγω των προσκεκλημένων, προερχομένων από φορείς αλλά και το Υπουργείο  Υγείας, να θέσετε ερωτήματα αλλά και να πληροφορηθείτε επισταμένως για την αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων.  
 
Προσκεκλημένοι στην ημερίδα θα είναι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, του υπουργείου υγείας αλλά και φορείς υγείας, ερευνητές, με την παρουσία φυσικά και πάλι των συλλόγων ασθενών με σπάνιες παθήσεις και όχι μόνο.
 
 
____________________________________________________________________________________________________________________

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com