• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Ένας από τους βασικότερους σκοπούς της Πνοής Αγάπης, η ίδρυση Ξενώνα για ασθενείς με καρκίνο ή/και συνοδούς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να υποβληθούν σε θεραπεία, στα ογκολογικά νοσομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της κας Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού, στην μνήμη του συζύγου της Ιωάννη Δ. Κριτικού.

Ο Ξενώνας «Ιωάννης Δ. Κριτικός» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο 2013.

Ο Ξενώνας βρίσκεται πλησίον του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», στεγάζεται σε 2 ορόφους και διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια, 3 μπάνια ανά όροφο, 2 κοινόχρηστες κουζίνες και καθιστικό.

Ο Ξενώνας είναι πλήρως εξοπλισμένος με ηλεκτρικές συσκευές, είδη εστίασης καθώς και ιματισμό για έκτακτες εισαγωγές. Το κτίριο είναι με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δικαιολογητικά

Για την εισαγωγή στον Ξενώνα απαιτούνται τόσο για τον ασθενή όσο και για τον συνοδό (εφόσον υπάρχει) τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση ενδιαφερομένου (παραλαμβάνεται από τον Σύλλογο Πνοή Αγάπης ή εδώ) α) ασθενούς και β) συνοδού, κατά την εισαγωγή στον Ξενώνα
2. Ιατρική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού που να αναφέρεται: α) διάγνωση, β) προγραμματισμός και γ) διάρκεια θεραπείας. Επίσης ότι ο ασθενής και ο συνοδός του δεν πάσχουν από α) μεταδοτικό νόσημα και β) ότι μπορούν να συμβιώσουν με άλλα άτομα.
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό νόμιμης παραμονής στη χώρα (θεωρημένα από δημόσια υπηρεσία).
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού προηγούμενου ή δήλωση παρόντος έτους.
5. Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας από την Κοινωνική Υπηρεσία που παραπέμπεται.

Σε περιπτώσεις εκτάκτων εισαγωγών, οι ασθενείς ή/ και συνοδοί που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται για ένα 24 ωρο.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά, μαζί με την εισήγηση του κοινωνικού λειτουργού του Ξενώνα, υποβάλλονται για την αξιολόγηση και έγκριση του αιτήματος στην Επιστημονική Επιτροπή του Ξενώνα.

Διαδικασία Εισαγωγής

Οι ασθενείς και συνοδοί παραπέμπονται στην υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα και κατόπιν Κοινωνικής Έρευνας, η Τριμελής Επιστημονική Επιτροπή αποφασίζει την εισαγωγή και εγκρίνει.

Το διάστημα φιλοξενίας στη Στέγη δεν μπορεί να ξεπερνά τις δεκαπέντε (15) συνολικά ημέρες και μπορεί να ανανεώνεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία θα κατατίθεται τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τη λήξη της φιλοξενίας και στη συνέχεια θα αξιολογείται από τη 3μελή επιτροπή.

Η οικονομική συμμετοχή των διαμενόντων έγκειται στο ποσό των 10 ευρώ το άτομο ανά ημέρα με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Ξενώνα.

Στα πλαίσια της διαμονής τους στον Ξενώνα, ο Σύλλογος Πνοή Αγάπης παρέχει δωρεάν υποστηρικτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες. Ήδη λειτουργούν Ομάδα Γνωριμίας και Δημιουργικής Απασχόλησης διαμενόντων στον Ξενώνα καθώς και Ομάδα Χαλάρωσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα στο τηλέφωνο 210 6425958.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com