• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

      Ομάδα Γνωριμίας & Δημιουργικής Απασχόλησης ασθενών και συνοδών των Ξενώνων

Η Ομάδα Γνωριμίας και Δημιουργικής Απασχόλησης, συντονίζεται από την Υπεύθυνη, Κοινωνική Λειτουργό των Ξενώνων και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, στα γραφεία του Συλλόγου.

Στόχος της Ομάδας είναι η αποφόρτιση δύσκολων συναισθημάτων μέσω της δημιουργίας, της γνωριμίας και της ενδυνάμωσης των μελών της Ομάδας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μοιράσματος και προσφέρει μια ευκαιρία απασχόλησης και κοινωνικοποίησης.     

Κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί είναι οι εξής: κατασκευή κοσμήματος, κατασκευή και ζωγραφική μάσκας,  ζαχαροπλαστική (τοπικό παραδοσιακό γλυκό, μελομακάρονα τα Χριστούγεννα), ζωγραφική (σε γυαλί, πηλό, ακουαρέλα, γλάστρες      εξωτερικού χώρου Συλλόγου, τεχνική Decoupage σε γυαλί και κουτιά απο χαρτόνι.

Ομάδα Ρεφλεξολόγων

Ειδικά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες Ρεφλεξολόγοι, σε συνεργασία με το Σωματείο Ρεφλεξολόγων Ελλάδος, προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες ρεφλεξολογίας στους ασθενείς των Ξενώνων, κατά προτεραιότητα, αλλά και στους συνοδούς εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Τα αποτελέσματα των συνεδριών είναι θεαματικά και αφορούν στα εξής: βελτίωση ύπνου, μείωση παρενεργειών χημειοθεραπείας, μείωση κόπωσης, ευεξία, καλή διάθεση, βελτίωση γαστρεντερικών δυσκολιών, μείωση οστεικών πόνων.

 

Ομάδα Ρέικι

        Αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτές Ρέικι και παρέχονται δωρεάν συνεδρίες στους ασθενείς των Ξενώνων  που δεν υποβάλονται σε ακτινοθεραπεία και στους συνοδούς τους εφόσον το επιθυμούν. Τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι εξίσου ενθαρρυντικά και βάσει των μαρτυριών των ασθενών και συνοδών είναι τα εξής: τόνωση ανοσοποιητικού, ευεξία και  ενέργεια, μείωση πόνου και παρενεργειών.  

 

Ομάδα Χαλάρωσης

Πραγματοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια από ειδικά εκπαιδευμένη Νοσηλεύτρια και Ρεφλεξολόγο σε τεχνικές χαλάρωσης. Υλοποιείται μια φορά την βδομάδα και συμμετέχουν ασθενείς και συνοδοί των Ξενώνων.

 

Ομάδα Στήριξης Πένθους

Η Ομάδα είναι ανοιχτή και έχει σκοπό την διαχείρηση του πένθους μέσα απο την αναγνώριση, την έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων που το συνοδεύουν. Απευθείνεται σε ενήλικες που πενθούν τον θάνατο αγαπημένων προσώπων.

 

Ατομική συνεδρία Χαλάρωσης

Παρέχεται σε περιπτώσεις ασθενών που δεν δύνανται να μετακινηθούν από τους Ξενώνες μας ή βρίσκονται κάτω από μεγάλη συναισθηματική ένταση.

 

Ομάδα Διαλογισμού

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων. Σκοπός του διαλογισμού είναι η χαλάρωση και η ευεξία. Η ομάδα υλοποιείται σε εβδομαδιαία βάση και απευθύνεται σε διαμένοντες των Ξενώνων και άλλους ενδιαφερόμενους.

 

Ομάδα «Η Τέχνη του Ακούειν»

Ειδικοί ψυχικής υγείας, παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς ή συνοδούς των Ξενώνων που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.

 

Ομάδα Εθελοντών για εξωτερικές εργασίες

Οι εθελοντές μας συμβάλουν στη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών για μοναχικούς ασθενείς των Ξενώνων που λόγω επιδείνωσης νόσου ή παρενεργειών δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν. 

        

Ομάδα Κηπουρικής

Η ομάδα Κηπουρικής ασχολείται με την φροντίδα των φυτών στους κοινόχρηστους χώρους στον Ξενώνα «Ελισάβετ Φωτεινέλη Κριτικού» (αυλή και 6ος όροφος) και στα μπαλκόνια του Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός».Αθήνας. 

      Ομάδα Ευεξίας ασθενών και συνοδών

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com