• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

 

 

patients in power

 

 

 

 

8 χρόνια. 90 Σύλλογοι Ασθενών. 180 διακεκριμένοι ομιλητές. 2.800 Σύνεδροι. 5.500 θεατές μέσω live streaming. 85.000 views. Είναι προφανές, πως για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, οι συστάσεις περιττεύουν. Για ακόμα μια χρονιά, εκπρόσωποι και stakeholders του κλάδου της Υγείας από όλη την Ελλάδα, θα δώσουν το παρόν στο ετήσιο συνέδριο Patients in Power στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την  Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη συζήτηση εκπροσώπων των Συλλόγων με την πολιτική ηγεσία του κλάδου της Υγείας, αναφορικά με καθημερινά θέματα και δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Με την πρώτη ενότητα να τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο ενός δημοκρατικού διαβουλευτικού προσχεδίου υγείας, η δεύτερη ενότητα θα επικεντρωθεί στα πάγια δικαιώματα που εκείνος έχει στον τομέα της υγείας, όπως την αξιοπρέπεια και την ψυχική υγεία. Το λόγο θα πάρουν εκπρόσωποι Συλλόγων, οι οποίοι θα αναφερθούν στο δικαίωμα του ασθενούς στην ψυχική υγεία, σε σύγχρονες  μεθόδους αναφορικά με την κατ’ οίκον νοσηλεία, καθώς και στο εθνικό σχέδιο υγείας για παροχή ανακουφιστικής φροντίδας. 

Στην τρίτη ενότητα θα τεθεί επί τάπητος το φλέγον θέμα για τη ζωή πολλών ασθενών, που δεν είναι άλλο από τις μεταμοσχεύσεις, ενώ η τέταρτη ενότητα θα εξετάσει το δικαίωμα των ασθενών στην καινοτομία και στην ταχύτερη πρόσβασή τους σε νέα φάρμακα, συνδέοντάς το άμεσα με την ανάγκη ανάπτυξης κλινικών μελετών στη χώρα μας. 

Η πέμπτη και τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, θα έχει ως θεματική τη σημασία επικοινωνίας στο χώρο της Υγείας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα εκείνη μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRΜΑ Innovation Forum (PiF). 

Στο συνέδριο θα συμμετέχει με ομιλία και η Κοινωνική Λειτουργός του συλλόγου μας και Υπεύθυνη Ξενώνων «Ιωάννης Δ. Κριτικός» & «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» κα Πένη Λιακοπούλου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ  https://www.patientsinpower.gr/agenda/

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8η ΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΗΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ"

canvas

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο Ινστιτούτο Παστέρ, που είναι και συνδιοργανωτής των εν λόγω ημερίδων. Οι σπάνιες παθήσεις, που έχουν ήδη ξεπεράσει τις επτά χιλιάδες, βρίσκονται τελευταία ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Οι σπάνιοι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που εστιάζονται ειδικά στη διάγνωση αλλά και στην αντιμετώπιση στα νοσοκομεία, αλλά πάνω από όλα στη θεραπευτική αγωγή. Συγκεκριμένα ο τίτλος της είναι "Σπάνιος σημαίνει μοναδικός - Μια ξενάγηση στον κόσμο των σπάνιων παθήσεων"

Η εν λόγω ημερίδα σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία και λόγω των προσκεκλημένων, προερχομένων από φορείς αλλά και το Υπουργείο  Υγείας, να θέσετε ερωτήματα αλλά και να πληροφορηθείτε επισταμένως για την αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων.  
 
Προσκεκλημένοι στην ημερίδα θα είναι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, του υπουργείου υγείας αλλά και φορείς υγείας, ερευνητές, με την παρουσία φυσικά και πάλι των συλλόγων ασθενών με σπάνιες παθήσεις και όχι μόνο.
 
 
____________________________________________________________________________________________________________________

ΔιαβάΖΩντας Υπεύθυνα για τον Καρκίνο

Ημερίδα Ενημέρωσης για το Κοινό

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 14:00-20:00

Τόπος διεξαγωγής: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», Προπύλαια Πανεπιστημίου 30, Αθήνα 106 79

Γραμματεία E.T.S. Events & Travel Solutions A.E. Ελ. Βενιζέλου 154, 17122 Ν. Σμύρνη

Τηλ.: 210- 98 80 032, Φαξ: 210-98 81 303 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ets@events.g

 

 

AfisaHmeridasKoinou

 

 

________________________________________________________________________________________________________

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com