• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Ημερίδα για τα δικαιώματα των ασθενών «Patient advocacy»

   iatronet.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, ειδήσεις, νέα, κατάλογοι υγείας             

Η Iatrnonet διοργανώνει την 7η Ημερίδα για τα δικαιώματα των ασθενών «Patient advocacy» στις 8 Δεκεμβρίου 2018 η οποία θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Ινστιτούτο Παστέρ, θα συζητήσουμε για τα δικαιώματα και την συνηγορία ασθενών (patient advocacy), ένα θέμα που απασχολεί άρδην τους ασθενείς που καθημερινά προσπαθούν να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους, καθορίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες δραστικές πρακτικές που θα τους οδηγήσουν στην ολοένα και καλύτερη και αποτελεσματική εξωστρέφεια.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, λοιπόν, φορείς υγείας, νομικοί, γιατροί αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών θα αναφερθούν και πάλι σε ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι διεκδικούν το χώρο που τους ανήκει, παλεύοντας καθημερινά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε για το πως και με ποιο τρόπο θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα αυτά από κάθε άποψη.

Η πρόεδρος μας κα Μαρία Παπακωνσταντίου συμμετέχει με ομιλία η οποία έχει θέμα:

      

   "Δικαιώματα των ασθενών στα δημόσια Νοσοκομεία "Πραγματικότητα και Προβλήματα"

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

7o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

                    

«Η Επόμενη μέρα: Προκλήσεις και Τάσεις»

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power Conference στις 21 Νοεμβρίου 2018 αποτελεί τον μεγαλύτερο ετήσιο θεσμό που συγκεντρώνει τα μέλη πάνω από 80 Συλλόγων Ασθενών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με στόχο την ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και τον συντονισμό των δράσεων τους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων τους.

Όπως κάθε χρόνο το Συνέδριο θα αποτελέσει την πλατφόρμα διάδρασης μεταξύ των ασθενών, των εκπροσώπων των φορέων και Οργανισμών υγείας, της Πολιτείας και των άλλων επαγγελματιών Υγείας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πάνελ συζήτησης με στόχο τη χάραξη πολιτικών για τη διαμόρφωση ενός πραγματικά ασθενοκεντρικού συστήματος Υγείας.

Στο συνέδριο θα συμμετέχει με ομιλία και η Κοινωνική Λειτουργός του συλλόγου μας και Υπεύθυνη Ξενώνων «Ιωάννης Δ. Κριτικός» & «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» κα Πένη Λιακοπούλου.

_____________________________________________________________________________________________________________________

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΟΕΚΚ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ διοργάνωσε Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα «Η Καθοριστική Συμβολή της Διατροφής στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου».  Η παρούσα εσπερίδα διεξήχθη στα πλαίσια της πρώτης παρουσίασης του νέου Οδηγού Διατροφής Ασθενών με Καρκίνο που εκδόθηκε από τον ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ.

Η πρόεδρος μας κα Μαρία Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα ομιλίας "Η αποδοχή των αλλαγών της διατροφής σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο των ασθενών με καρκίνο"

Η εν λόγω εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 17:00-21:00, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

__________________________________________________________________________________________________________________

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com