• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 6425958

Πιλοτικό Πρόγραμμα

Η σχολική κοινότητα αποτελεί βασικό παράγοντα κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης για το παιδί και τον έφηβο, σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας του νοσεί από καρκίνο. Όπως λέει ο κύριος Σονικράκ, «κανένας δε μιλάει εύκολα γι’αυτόν κι όμως είναι συχνά εδώ». Γι’αυτό «ΡΩΤΑ, ΜΑΘΕ, ΜΟΙΡΑΣΟΥ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ».

ΚαρκίνοςΣτόχος του προγράμματος:

• Να ενημερωθούν παιδιά που βρίσκονται σε ηλικίες 10-18 χρόνων σχετικά με τη νόσο του καρκίνο αλλά και τους τρόπους πρόληψης της εκδήλωσής του.
• Να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σκέψεις και συναισθήματα.
• Να τους δοθούν ερεθίσματα για την απενεχοποίηση της νόσου, ώστε να μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτήν, ιδίως όταν κάποιο δικό τους πρόσωπο έχει διαγνωσθεί.

Μέθοδος υλοποίησης:

Οι δράσεις μας πραγματοποιούνται μέσω διαδραστικής βιωματικής μάθησης, μέσα από ομαδική επικοινωνία, κινητοποίηση, συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και συναισθημάτων, παιχνίδι αλλά και δημιουργία, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν με τρόπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ηλικίας τους να κατανοήσουν την πραγματικότητα της ασθένειας.

 Δείτε το Δελτίο Τύπου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:

Πουλίου 9, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος

Τηλ: 210 6425958

Fax: 210 6425958

Πνοής Αγάπης: pnoi.agapis@gmail.com

Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός»: kritikeios@gmail.com