Καρκίνος του Δέρματος
Διαδικτυακή Ημερίδα 12 Μαίου 2022

Αθήνα,
10
Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Στον Ήλιο με Ασφάλεια"

Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα & Εκστρατεία Ενημέρωσης

για τον Καρκίνο του Δέρματος

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει στις 12 Μαΐου 2022 και ώρα 16.00 διαδικτυακή επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:

«Στον Ήλιο με Ασφάλεια»

Η Ημερίδα, διεξάγεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΛΛΟΚ για την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, η οποία θα διαρκέσει από τον Μάιο έως το τέλος Αυγούστου.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τη συχνότερα εμφανιζόμενη κακοήθη νόσο τις δύο τελευταίες δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι πολλές μορφές καρκίνου του δέρματος θα μπορούσαν να προληφθούν, καθώς οι περισσότερες σχετίζονται με ανθρώπινες συνήθειες, όπως η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Στην Ευρώπη, τα ποσοστά εμφάνισής του έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ στην Ελλάδα, ο αριθμός νέων διαγνώσεων μελανώματος και λοιπών καρκίνων του δέρματος εκτιμάται ότι έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 20ετία.  Την ίδια στιγμή, η έλλειψη Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών και η απουσία αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης του καρκίνου του δέρματος συνεχίζουν να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Η επιστημονική Ημερίδα της 12ης Μαΐου, με τη συνδρομή ειδικευμένων γιατρών και επιστημόνων, θα εστιάσει:

·         Στην εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την προστασία των εργαζομένων και την αναγνώριση της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία όσων εργάζονται στο ύπαιθρο ως επαγγελματικού κινδύνου

·         Στις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις για τον  καρκίνο του δέρματος

·         Στην ανάγκη περισσότερης έρευνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη μελανωματικών καρκίνων

·         Στο οικονομικό και κοινωνικό φορτίο του καρκίνου του δέρματος

·         Στην ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο του δέρματος

·         Στην έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό και με το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων προς τους ομιλητές από το κοινό. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω διαδικτύου από το Facebook και την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Οι παρουσιάσεις και όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμα μετά το πέρας της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα της ΕΛΛ.Ο.Κ.

Πέραν της επιστημονικής Ημερίδας της 12ης Μαΐου, η ενημερωτική εκστρατεία, που θα υλοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο έως Αύγουστο) θα περιλαμβάνει:

·         Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο

·         QUIZ γνώσεων σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος για το ευρύ κοινό, μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται για τα χαρακτηριστικά διάφορων τύπων καρκίνου του δέρματος, τους κινδύνους και τις δυνατότητες πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης

·         τη δημιουργία ενός οδηγού δημοσιότητας για τα μέλη της ΕΛΛΟΚ, ο οποίος θα περιλαμβάνει υλικό σχετικό με τον καρκίνο του δέρματος, με στόχο την υλοποίηση τοπικών ενημερωτικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Η εκστρατεία ενημέρωσης και η επιστημονική ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος, πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

·         Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.)

·         Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Α.Ε.)

Η εκστρατεία ενημέρωσης και η επιστημονική ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος πραγματοποιείται με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των Εταιρειών:

Χορηγοί : Bristol Myers Squibb, Roche, Sanofi

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Καίτη Αποστολίδου

Πρόεδρος  ΕΛΛ.Ο.Κ

Τηλ.: 6932449000

Γεώργιος Καπετανάκης

Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΛ.Ο.Κ.

Τηλ.: 6944608385

 

 

Σχετικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, είναι το επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο των Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο στη χώρα μας. Σήμερα εκπροσωπεί ήδη 40 Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, σε όλη την Ελλάδα.

 

Αποτελεί την ενιαία φωνή και τον εκπρόσωπο των Οργανώσεων Ασθενών με καρκίνο. Ο σκοπός της ΕΛΛ.Ο.Κ., σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η συνένωση δυνάμεων όλων των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών και φίλων για την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, των περιθαλπόντων και των μελών της οικογένειας τους για την καθολική πρόσβαση στην ογκολογική και υγειονομική περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο. (www.ellok.org)

 

 

 

 

Σύνδεση to leave a comment