Ομάδα "Εικαστικής Ψυχοθεραπείας"
σε  ασθενεις με καρκίνο και/ή τους φροντιστές τους
Η «Πνοή Αγάπης», με την πολύτιμη δωρεά της ROCHE HELLAS A..Ε, θα υλοποιήσει ομάδα Εικαστικής Θεραπείας, που θα τρέχει εβδομαδιαία από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο 2022, στους χώρους του Συλλόγου, επί της οδού Πουλίου 9, Αμπελόκηποι.  Η ημερομηνία έναρξης είναι η 20/09/2022.


Η Εικαστική Θεραπεία βασίζεται στη δύναμη της εικαστικής έκφρασης. Είναι μια θεραπευτική μέθοδος που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν, να κατασκευάσουν και να συγκατασκευάσουν την εικόνα του κόσμου όπως τον βιώνουν. Δεν έχει περιορισμούς, ούτε απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο «ταλέντο» στις εικαστικές τέχνες. Μέσω των εικαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των εικαστικών έργων, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μιας διαφορετικής «γλώσσας», αυτής της εικόνας και του συμβολισμού.

Η Εικαστική Θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να εκφράσουν οπτικά τα συναισθήματα και τους φόβους τους που δεν θα ήταν εύκολα σε θέση να αρθρώσουν με συμβατικά μέσα και να τους δώσει κάποια αίσθηση ελέγχου πάνω σε αυτά τα συναισθήματα. Χρησιμοποιεί τη δημιουργική διαδικασία που ενυπάρχει σε όλους μας, είναι θεραπευτική και αποτελεί μια ισχυρή μορφή επικοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο ενισχύει τη ζωή, προάγει την έκφραση, την ανάπτυξη, την αυτοανακάλυψη, τη συναισθηματική αποκατάσταση και τη λύση των συγκρούσεων.

Ο συντονισμός της ομάδας θα γίνει από την Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Παπαγιάννη και θα έχει βιωματικό, καλλιτεχνικό και ανακουφιστικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για ομάδα ανοιχτού τύπου και απευθύνεται σε ασθενείς,  φροντιστές ασθενών και σε ανθρώπους που νόσησαν στο παρελθόν, και οι οποίοι μπορούν να απευθυνθούν στο email: pnoi.agapis@gmail.com ή στο 210 6425958, για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην κα Λιακοπούλου.


Σύνδεση to leave a comment