Μην εύχεσαι να μη σου τύχει....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

https://gallery.mailchimp.com/a1de5b637ce118da45457bd62/images/ec13a200-c5f0-4599-b191-5af82ece139d.jpg 

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – 4 Φεβρουαρίου 2022 

«Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί» 

«Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί» 

 

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης με αφορμή τις    4 Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου. 

Με σύνθημα «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί» έχουν αναρτηθεί από το Σάββατο 29/01/2022 αφίσες σε στάσεις λεωφορείων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και για 2 εβδομάδες διαμηνύουν ότι «50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί», αρκεί να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.  

Οι προλήψεις «σπάνε». Καλούμε το κοινό να δράσει και να εντάξει στην καθημερινότητά του τη σωματική άσκηση, να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ και να εφαρμόζει αντηλιακή προστασία. Μπορείτε να δείτε τα διαφορετικά θέματα εδώ 

Η καμπάνια θα επεκταθεί από την ερχόμενη Δευτέρα και για άλλες 2 εβδομάδες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η δράση μας στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Και φέτος, η ΕΟΠΕ δηλώνει το παρόν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου καλώντας το κοινό να αφήσει κατά μέρους τις προλήψεις και αντ’ αυτού να ζει με υγιεινές συνήθειες. Ένα ηχηρό μήνυμα που προσδοκούμε μέσω της παρέμβασης σε διάφορα σημεία στο δημόσιο χώρο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες. Δ

Sign in to leave a comment