Μια εθελόντρια ...ΕΣ  ΑΕΙ

Η εκπόνηση της ερευνητικής μου εργασίας " Η Αφήγηση ως εργαλείο ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς με καρκίνο" έγινε η αφορμή να γνωρίσω την

Πνοή Αγάπης,  την άξια και υπερδραστήρια πρόεδρο κ.Μαρία Παπακωνσταντίνου,

το Δ.Σ και τους εξαιρετικούς συνεργάτες, εθελοντές και εργαζόμενους.

Πέραν των σύγχρονων ειδικά αρχιτεκτονικά σχεδιασμένων χώρων των εγκαταστάσεων της "Πνοής Αγάπης" για τον σκοπό που υπηρετεί, η πρώτη θετική εντύπωση είναι το ζεστό χαμόγελο των εργαζομένων που σε υποδέχονται, που δείχνει την φροντίδα, την αγάπη, την ευθύνη και τον επαγγελματισμό που τους χαρακτηρίζει. Ο χώρος θυμίζει σπιτικό φιλόξενο και είναι γεμάτος καλούδια, κεράσματα ,λουλούδια ,πίνακες ζωγραφικής, ενημερωμένη βιβλιοθήκη, σύγχρονα ηχοσυστήματα που πληρούν τις ανάγκες των συναντήσεων και των εκδηλώσεων εντός του χώρου καθώς και στον κήπο .


Η εμπειρία που αποκόμισα το χρονικό διάστημα που εκπλήρωνα τις συνεδρίες με την "Ομάδα Αφήγησης", είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια και να χωρέσουν σε μια σελίδα . Έντονα συναισθήματα με πρωταγωνιστές την Αγάπη και την Φροντίδα στο μεγαλείο τους κατέκλυζαν την ομάδα. Μαγική η σχέση που αναπτύχτηκε μεταξύ μας.


Σε αυτό το χώρο ανοίξαμε την καρδία μας, είπαμε και ακούσαμε πολλά, γράψαμε και διηγηθήκαμε ιστορίες, μοιραστήκαμε φόβους, γεννήθηκαν ελπίδες, ξορκίσαμε κακίες, βρήκαμε χαμένα μας κομμάτια, τα συνδέσαμε , πονέσαμε , γελάσαμε , ακούσαμε μουσική, γράψαμε γράμματα όσα δεν μπορέσαμε να πούμε...
θα μπορούσα να γράφω ακόμη ..δεν έχει τέλος η ιστορία του ανθρώπου όταν συνταξιδεύει στο χώρο της "Πνοής Αγάπης" με ασθενείς με καρκίνο, με εθελοντές, με επιστήμονες, με ανθρώπους άξιους να τιμούν την Ανθρώπινη φύση, που επιτελούν έργο σπουδαίο σε χαλεπούς καιρούς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ευγνωμονώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να γίνω καλύτερος άνθρωπος.
Μα εθελόντρια... ΕΣ ΑΕΙ .
Βίκυ Τσιανίκα Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μ.Α θεατρολόγος.







 







Sign in to leave a comment