Ομάδα κολάζ

 

Μετά την πετυχημένη πορεία της πρώτης ομάδας, ανακοινώνουμε τη δημιουργία ομάδας κολλάζ στα γραφεία της Πνοής Αγάπης. Η τεχνική του κολλάζ είναι εύκολη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο, δεν είναι ακριβή, και επιτρέπει μεγάλη ελευθερία έκφρασης. Χρειάζεται μόνο μια κόλλα χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και παλιά περιοδικά. Η έκφραση χωρίς λόγια και λέξεις, μέσα από εικόνες, χρώματα, σύμβολα επιτρέπει την βαθύτερη εξωτερίκευση συναισθημάτων, πριν ακόμα φτάσουν στην εκλογίκευση του γραπτού ή προφορικού λόγου.

Έτσι πετυχαίνουμε την έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων (φόβος, θυμός, απελπισία κλπ), με απλό, δημιουργικό και λυτρωτικό τρόπο.
Η ομάδα θα δημιουργεί με συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα, σχετικό με την απώλεια (της ζωής, του συντρόφου, του γονιού, του τρόπου ζωής, της εργασίας κλπ.) και το πένθος (πώς εκφράζεται, στάδια πένθους, το πένθος πριν την απώλεια, το φόβο της αλλαγής κλπ.).

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε διαμένοντες των Ξενώνων, σε ασθενείς και συνοδούς, σε εθελοντές μας εφ’όσον το επιθυμούν και σε ευρύτερο κοινό. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε εβδομάδα και κάθε θέμα αναπτύσσεται σε δύο συναντήσεις. Άρα, θα ήταν καλό, όσοι συμμετέχουν να έρχονται σε δύο τουλάχιστον συνεχόμενες συναντήσεις, ώστε να ολοκληρώνουν ένα θέμα.Τα έργα τους θα τους ανήκουν, και με την άδειά τους θα φωτογραφίζονται για το αρχείο που θα δημιουργηθεί.
Η ομάδα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 άτομα. Η ομάδα θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη μεσημέρι (2:00-3:30μμ) στην αίθουσα «Συνάντηση» στο Σύλλογο ‘Πνοή Αγάπης’, Πουλίου 9, Αμπελόκηποι (μετρό: Αμπελόκηποι).

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Συλλόγου μας στο 2106425958 (10:00 - 14:00).

Ιωάννα Γραικού – Αγγελική Λιανού
Εθελόντριες (Ομάδα της Τέχνης του Ακούειν)


Sign in to leave a comment